Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.01.2014. 14:24

CES 2014 

VIDEO: Kontaktne leće za ogroman ekran ispred oka

Tvrtka Innovega će na CES sajmu demonstrirati novi tip nosivog gadgeta.

VIDEO: Kontaktne leće za ogroman ekran ispred oka

Na prošlogodišnjem CES sajmu tvrtka Innovega je na svojoj lutki prikazala naočale nalik na Google Glass koje posjeduju AR sustav proširene stvarnosti.

Ubrzo nakon toga, mogli ste pročitati naš članak u kojem smo pisali o lećama koje razvijaju za potrebe vojske, na koje se može projicirati slika bespilotnih letjelica, satelita, kao i druge važne informacije poput zapovijedi vojnih stožera.

Idući tjedan tvrtka će na CES 2014 sajmu u Las Vegasu prikazati svoj novi proizvod iOptik namijenjen potrošačkom tržištu, koji se sastoji od posebnih leća i laganih naočala koje posjeduju samo mikro projektore.

Glavnu inovaciju predstavlja Innovegin proces proizvodnje leća s posebnim filtrom koji se nalazi u njihovoj sredini te je promjera ispod jednog milimetra. To omogućuje proizvodnju leća s bilo kakvom dioptrijom (ili bez nje), obzirom da je sićušan ekran aktivan samo kada se sustav uključi, što znači da leće možete nositi čitav dan bez da vam imalo smetaju u životu i radu.

naočale s projektorima

Sustav može raditi s pametnim telefonima i mobilnim gaming uređajima kako bi prikazivao video sliku, ili se može prebaciti na AR mod koji omogućuje prikazivanje slike proširene stvarnosti u prostor koji gledate.

Iz tvrtke kažu kako sve što radi na mobitelima i mobilnom konzolama može raditi i na ovom nosivom gadgetu.

Kada se ovaj sustav koristi za gledanje filmova ili igranje video igara, leća ispred vašeg oka će vam pružiti doživljaj gledanja ekrana veličine od 240 inča s udaljenosti od 3 metra.

Drugim riječima, iOptik će vam na oči projicirati kino platno, pa ćete uživati u igranju kao mi kada smo testirali PS4 u IMAX kinu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Naočale AR leće Innovega iOptik
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->