Nalazite se
Članak
Objavljeno: 29.04.2013. 15:51

Pametne naočale 

Download: Google Glass Android kod

Jeste li spremni za programiranje Google Glass aplikacija? Za razliku od naočala, alati su vam već na raspolaganju.

Download: Google Glass Android kod

Google je ovih dana u tišini lansirao Google Glass Android kernel "candidate" kod, koji možete preuzeti u Linux tarball kompresiranoj arhivi.

Kao i svi drugi operativni sustavi temeljeni na Linuxu, Google Glass Android kernel je licenciran pod GPLv2 licencom.

Softver se temelji na Androidu 4.04, a Google je već izdao neke tehničke detalje o Google Glass hardveru koji je podržan, pa tako znamo da su prve Google Glass naočale došle s 16 GB flash memorije, od čega je 4 GB rezervirano za operativni sustav i drivere, dok 12 GB mogu koristiti korisnici,

Hakeri su pak otkrili da Glass koristi OMAP 4430 CPU, odnosno dvojezgreni ARM Cortex A9 procesor koji radi na taktu od 1 ili 1,2 GHz, te sadrži 1 GB RAM memorije, od čega se oko 340 MB koristi za operativni sustav i drivere.

Sve to u kombinaciji s Google Glass "Mirror" API developer kitom, omogućuje softverskim developerima i hakerima dovoljno informacija i potrebnih alata za razne stvari, od toga da započnu izrađivati programe za Glass, pa čak i da krenu u izradu Google Glass klonova.

Ukratko rečeno, ako se bavite programiranjem i željeli biste početi raditi na nečemu što još nije tržišno dostupno, vjerujemo da nema zanimljivije stvari od izrade aplikacija (ili hackova) za Googleove pametne naočale.

Kako započeti raditi Google Glass aplikacije saznajte na ovoj poveznici, a Android kernel kod za pametne naočele preuzmite ovdje.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->