Nalazite se
Članak
Objavljeno: 01.06.2013. 14:35

Pametne naočale 

Google Glass neće podržavati prepoznavanje lica

Google je odlučio privremeno odustati od prepoznavanje lica pomoću svojih naočala.

Google Glass neće podržavati prepoznavanje lica

U javnosti se u posljednje vrijeme često vode debate je li prepoznavanje lica u gadgetima nove generacije zadiranje u privatnost koja krši zakonske odredbe o pravima ljudi.

Mada je već nekoliko tvrtki najavilo razvoj takvog softvera koji bi prije svega bio namijenjen Googleovim pametnim naočalama, Google ih je odlučio u startu srezati, pa je tako na svojem blogu objavio kako trenutno nema namjeru razvijati sustav prepoznavanja lica, niti će takve aplikacije odobravati developerima za korištenje u svojem nosivom gadgetu.

Valja naglasiti da nije rekao decidirano ne, već kažu kako nemaju namjeru omogućiti prepoznavanje lica dok ne budu sigurni u zaštićenost privatnosti osoba.

No postavlja se pitanje je li Google uopće u stanju spriječiti takve aplikacije, obzirom da je developerima već omogućio hakiranje naočala do mile volje, stoga nas sigurno neće uvjeriti da pri našem susretu s osobom koja nosi Google Glass naočale, ona neće koristiti softver neke "treće strane", bez obzira je li ga Google odobrio ili ne.

Izvor: Project Glass

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->