Nalazite se
Članak
Objavljeno: 31.10.2013. 10:10

Pametne naočale 

Prometna policija kaznila korisnicu Google Glassa

Kalifornijska policija kaznila korisnicu Explorer inačice Googleovih naočala jer ih je nosila tijekom vožnje.

Prometna policija kaznila korisnicu Google Glassa

Amerikanka Cecilia Abadie, jedna od ponosnih vlasnica testne Explorer inačice pametnih Googleovih naočala, na svojem je Google Plus profilu objavila kako ju je prometna policija San Diega kaznila zbog toga što ih je nosila tijekom vožnje.

Kao dokaz ovog slučaja, mlada dama je objavila i sken listića s kaznom, iz kojeg se vidi da ju policija tereti za "vožnju s vidljivim monitorom (Google Glass)". Prema kalifornijskom zakonu, u automobilu je zabranjeno posjedovati monitor ili televizor na mjestu vidljivom vozaču, uz izuzetak GPS uređaja ili sustava digitalnog pomoćnika za parkiranje.

Obzirom da Cecilia nije priznala krivnju, morat će se pojaviti pred sudom 30. prosinca ove godine, gdje bi sudbina njezinog slučaja mogla utjecati na čitavu zakonsku regulativu prometnih propisa SAD-a vezanih uz Google Glass.

Inače, zanimljivo je da su se nakon objave posta, na njezinom Google+ profilu počeli javljati i odvjetnici koji su ponudili da će joj besplatno pomoći da na sudu dobije ovaj slučaj pod uvjetom da im pošalje pozivnicu za Explorer naočale.

Naime, Google je nedavno objavio kako će svaki postojeći korisnik naočala, moći poslati pozivnice svojim prijateljima (najviše troje), koji će time steći mogućnost da kupe svoj primjerak Explorer Google Glassa za 1.500 dolara. 

Izvor: Cecilia Abadie [Google Plus]

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->