Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.07.2019. 16:15

Google Home 

Procurjelo 1000 snimki s Googleovog pametnog zvučnika

Među snimkama se nalaze privatni razgovori u spavaćoj sobi i telefonski razgovori koji sadrže povjerljive podatke.

Procurjelo 1000 snimki s Googleovog pametnog zvučnika

Google je pokrenuo veliku istragu kako bi ustanovio na koji se način belgijski broadcaster VRT uspio dočepati više od 1.000 zvučnih zapisa s pametnih zvučnika Google Home, na kojima su zabilježeni privatni razgovori korisnika iz Belgije i Nizozemske.

Ovo je za Google prilično nezgodna stvar jer je često isticao da su u pametni zvučnik ugrađene sve potrebne sigurnosne mjere kako bi se korisnicima u potpunosti očuvala privatnost. Preliminarna Googleova istraga ukazala je da su snimke stigle od jednog od ljudskih analitičara koji "slušaju" konverzacije s Google Homea isključivo s ciljem da umjetnoj inteligenciji poboljšaju lingvističke sposobnosti. 

VRT kaže da većinu tih audio zapisa čine kratki klipovi s Google Home uređaja tijekom korištenja pametnog zvučnika od strane korisnika i dodaje da 153 njih nikada ne bi ni smjelo biti snimljeno, jer korisnici uopće nisu koristili frazu "OK Google" kojom se pokreće, pa se među snimkama nalaze razgovori u spavaćim sobama, razgovori između djece i roditelja, pa čak i telefonski razgovori s povjerljivim informacijama.

Google na poriče da su njegovi eksperti prisluškivali snimke zbog "poboljšanja korisničkog iskustva", ali kaže da treba istražiti kako su one stigle u posjed VRT-a, pa je stoga pokrenuo istragu koju vode njegovi timovi za sigurnost i privatnost.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->