Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.07.2019. 12:11

HongMeng 

macOS je sporiji od Huaweijevog operativnog sustava

Osnivač Huaweija tvrdi da će HongMeng biti brži od Androida, ali i od macOS-a.

macOS je sporiji od Huaweijevog operativnog sustava

Osnivač Huaweija Ren Zhengfei, u razgovoru za francuski časopis Le Point, otkrio je nekoliko zanimljivih detalja o novom operativnom sustavu pod nazivom HongMeng koji bi se na globalnom tržištu mogao zvati Ark OS. Prema njegovim riječima HongMeng će podržavati Android aplikacije, ali će biti brži od Googleove platforme, kao što smo to već pisali.

Zhengfei kaže da se u njihovim testovima može primijetiti i zamjetno veća brzina u odnosu na Appleov macOS, obzirom da se ekipa koja ga razvija fokusira specijalno na to da kašnjenje (delay) u procesiranju ne smije biti više od 5ms.

Zhengfei ističe da je HongMeng od početka dizajniran kako bi bio univerzalna platforma, što znači da se neće moći instalirati isključivo na pametnim telefonima, već i na drugim uređajima koje Huawei proizvodi, uključujuću PC računala i tablete, što zapravo znači da može zamijeniti i Windowse. 

Prema dosadašnjim procurjelim informacijama, HongMeng bi trebao biti dovršen prije kraja ove godine, nakon čega će biti instaliran na uređaje namijenjene kineskom tržištu, dok bi tijekom iduće godine trebao stići i na globalno tržište.

Mada su trenutno odnosi između SAD-a i Kine malo zatoplili, Huawei će svoj OS razviti bez obzira na političku situaciju, odnosno neovisno o tome hoće li smjeti koristiti Android ili ne.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Android MacOS HongMeng Ren Zhengfei
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->