Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.07.2019. 15:13

Qualcomm 

Snapdragon 215: Premium značajke u budget telefonima

Novi čipset će najveća poboljšanja pružiti zaslonima i kamerama jeftinih smartfona.

Snapdragon 215: Premium značajke u budget telefonima

Qualcomm je predstavio novu mobilnu platformu, čipset Snapdragon 215, koji će donijeti brojne premium značajke budget telefonima koji koštaju manje od 1.000 kuna. Zahvaljujući novoj 64-bitnoj arhitekturi, prvoj u seriji 200 čipseta, Snapdragon 215 radi 50 posto brže u odnosu na prethodnika, što ćete najbolje uočiti prilikom otvaranja i zatvaranja aplikacija. Čipset dolazi s brojnim nadogradnjama zaslona, pa podržava 19,9:9 omjer ekrana i HD+ rezoluciju (1560x720), što u osnovi znači da biste za male novce mogli kupiti tanki telefon s velikom dijagonalom zaslona. Nadalje, tu su i poboljšanja vezanu uz kameru, pa je čipset prvi u seriji 200 s dual procesorima slike, što znači da biste na najjeftinijem telefonu mogli imati uparene kamere, a slike će ujedno biti oštrije jer Snapdragon 215 omogućuje snimanje slika od 13 MP, a video filmovi mogu ići do 1080p.

Novi čipset donosi i poboljšanja za trajanje baterije, pa je u njemu recimo Hexagon digitalni signal procesor (DSP) koji bi vam prema Qualcommu mogao omogućiti do 5 dana reprodukcije glazbe, a aplikacije poput Google Mapsa će sada znatno duže raditi na baterijama manjih kapaciteta. Još ističu da ćete dobiti i za 28 posto brže renderiranje grafike, zahvaljujući ugrađenom Adreno 308 GPU-u.

Qualcomm je u Snapdragon 215 dodao i kompatibilnost za plaćanje NFC-om, i podršku za dvije SIM kartice, a oba SIM-a mogu održavati VoLTE pozive i postići brzine downloada do 150 Mbps pomoću Cat 4 radija. Za veće brzine Snapdragon 215 radi s 802.11acWiFi-em kako bi postigao brzine downloada do 433 Mbps.

Ovo ne znači da će svi budget telefoni sa Snapdragonom 215 doista dobiti sve te premium značajke, no proizvođači sada imaju platformu koja to može omogućiti, pa će se sigurno drastično poboljšati kvaliteta zaslona i kamera u "jeftilen" telefonima.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->