Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.07.2019. 10:38

Cloud gaming 

Google Stadia će imati podršku za multiplayer

Google je otkrio neke nove detalje vezane uz Google Stadia servis.

Google Stadia će imati podršku za multiplayer

Kada se govori o servisima za game streaming ili cloud gaming, najveći hype se još uvijek podiže oko Google Stadia platforme, koja kreće u studenom ove godine u 14 država. Nažalost ne i u Hrvatskoj, koja bi najranije taj servis mogla dobiti iduće godine, što je zasad samo spekulacija.

Obzirom na brojne upite potencijalnih korisnika Google je na FAQ stranici Stadije malo osvježio informacije o novom servisu, pa kažu da ćete nakon što kupite neku igru automatski postati njezin vlasnik, što znači ćate imati pristup u igranje čak i ako ona više neće biti dostupna za kupnju drugim igračima, recimo u slučaju ako izdavač odluči napustiti Stadia platformu. 

Druga zanimljiva informacija govori da će Stadia podržavati multiplayer naslove, uključujući igre za lokalno igranje i co-op igre, za što ćete moći spojiti do 4 Stadia kontrolera

Kada govorimo o kontrolerima, FAQ kaže da će za setup koristiti bluetooth (BLE), no za igranje će se spajati preko WiFi mreže. Pored toga, kontroler ćete moći spojiti i na telefon, tablet ili PC pomoću USB kabela priključivanjem u USB-C port.

I na kraju, Google je razjasnio da račun na koji ćete se spajati neće morati biti adresa koju koristite. Servis će poslati potvrdni kod na Google račun koji koristite za pristup, no vi ćete ga moći aktivirati korištenjem druge email adrese, što bi trebalo olakšati kupovanje kodova za igre koje želite nekom poklanjati.

Čitav "apdejtani" Google Stadia FAQ možete pronaći na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Google Stadia cloud gaming FAQ
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam