Nalazite se
Članak
Objavljeno: 26.08.2016. 10:15

Apple 

Patent prikupljanja otisaka kradljivaca iPhoneova

Apple patentirao metodu kojom se mogu prikupljati i slati policiji otisci lopova koji vam ukradu telefon.

Patent prikupljanja otisaka kradljivaca iPhoneova

Kako bi demotivirao kradljivce iPhoneova, Apple je svojevremeno uveo značajku "Find my Phone" i enkripciju koja zaključava uređaj ako ga netko više puta pokuša otključati krivom lozinkom ili otiskom neautoriziranog prsta.

Sada je ekipa iz Cupertina odlučila napraviti još jedan korak dalje u suzbijanju krađa telefona, pa je u Američkom patentnom uredu objavila metodu za "prikupljanje biometrijskih informacija za identifikaciju neautoriziranih korisnika", koja uključuje otiske prsta, video i audio. To znači da bi se informacije poput tuđih otisaka prstiju i selfija automatski slale na server, s kojega bi ih policija mogla preuzeti, te nastojati doći do počinitelja krađe klasičnim metodama poput usporedbe s podacima iz baze kriminalaca.

Sustav je prilično jednostavan. Touch ID senzor, prednja kamera i mikrofon se neprimjetno uključuju pri neautoriziranom logiranju, prikupljaju podatke i šalju ih na server, a ujedno se može uključiti i GPS, kako bi uz podatke bila poslana i lokacija.

Koliko god ovo djelovalo korisno, jedini problem vidimo u tome što postoji mogućnost kompromitiranja sustava, pa bi agencije kao što su NSA, CIA ili USKOK mogle iskoristiti mogućnost prikupljanja podataka bez obavještavanja korisnika za svoje potrebe uhođenja i nadzora vlasnika telefona umjesto za hvatanje lopova. Vezani sadržaji
Ključne riječi Apple iPhone otisci touch ID lopovi
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->