Nalazite se
Članak
Objavljeno: 24.08.2016. 09:36

Android 7.0 

Pogledajte što je sve donio Android Nougat

Vlasnicima Nexus telefona počele su stizati nadogradnje na novi OS, pa vrijedi pogledati što su dobili.

Pogledajte što je sve donio Android Nougat

Nakon što su nekoliko posljednjih mjeseci izabrani korisnici "skrivećki" testirali Android 7.0 Nougat OS, Google je vlasnike Nexus telefona razveselio puštanjem nadogradnji, što znači da oni imaju čast biti prvi koji mogu isprobati finalnu stabilnu inačicu novog mobilnog operativnog Android sustava.

Naravno, ovo predstavlja dobru priliku našim kolegama s portala Mobil.hr, da pogledaju koje su najzanimljivije značajke novog Googleovog OS-a, te koje promjene donosi u Android ekosustav.

Svi želimo što duže trajanje baterije, ali to je jednostavno oprečno sa hardverom ugrađenim u današnje pametne telefone. Nougat bi tome trebao doskočiti i omogućiti duže trajanje baterije kroz ekstra načine čuvanja energije, a kroz Data Saver se može definirati koje aplikacije ne želimo da nam troše bateriju.

Android_7.0_baterija

Multi-window je funkcija koju pojedini, najjači smartfoni već duže vrijeme nude - iz Samsunga, LG-ja, a sada to postaje nativna funkcionalnost Androida 7.0. Dakle, moguće je na istom ekranu koristiti multi-window multitasking te istovremeno recimo pisati tekst u donjem dijelu ekrana dok se u gornjem dijelu ekrana nalazi otvorena YouTube aplikacija. Veličinu pojedinog prozora je na ekranu moguće podešavati putem prsta.

daydream

Google je najavio svoju Daydream platformu za virtualnu stvarnost tako da će i novi telefoni biti kompatibilni za Googleov VR svijet kroz navedenu platformu.

Emoji su danas postali vrlo bitan dio komunikacije tako da se nakon nadogradnje nudi oko 1500 emoji ikona. Novosti su zahvatile i notifikacijski dio, a zgodno je što se potezanjem notifikacija s vrha može odmah u tom trenutku i odgovoriti na recimo pristiglu poruku, bez da se pokreće aplikacija u telefonu. Na istom se mjestu mogu pogledati i sve novosti iz aplikacija koje inače koristimo.

Android_7.0_notifikacije

Ostale novosti se odnose na Vulkan API koji na podržanim uređajima nudi visoke 3D performanse i enkripciju podataka, dok se aplikacije mogu podignuti čak i prije nego unesemo našu lozinku pri pokretanju telefona. Moguća je i promjena veličine ikona aplikacija.

Ukratko rečeno, novi Android donosi prilično zanimljivih novosti i ponešto šminke, te su ga dobrim dijelom dizajnirali osluškujući prohtjeve korisnika, pa vjerujemo da je Google napravio dobar posao.

Android_7.0

Sada još samo treba vidjeti kada će i na koje uređaje (osim Nexusa) početi stizati nadogradnje, a potom držite fige da se neće pojaviti problemi kakvi su često pratili nove inačice Androida poput pregrijavanja baterije i odbijanja poslušnosti u radu s određenim aplikacijama. Vezani sadržaji
Ključne riječi Google Nexus Nougat Android 7.0
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->