Nalazite se
Članak
Objavljeno: 25.08.2016. 12:59

EOS 5D Mark IV 

Canon predstavio EOS 5D Mark IV

Ovaj fotoaparat je nasljednik legendarnog modela EOS 5D Mark III. 

Canon predstavio EOS 5D Mark IV

Canon je put predstavio dugo očekivani EOS 5D Mark IV, najnoviji dodatak legendarnoj liniji EOS 5D  fotoaparata. Ovaj je fotoaparat nasljednik modela EOS 5D Mark III i kažu da je konstruiran na temelju povratnih informacija od fotografskih zajednica iz prve ruke kako bi se stvorio najsvestraniji EOS model dosad. Dolazi s 30,4-megapikselnim CMOS senzorom sa širokim rasponom ekspozicije, vrlo brzim snimanjem od 7 sličica u sekundi (fps), internim snimanjem 4K filmova i ugrađenim Wi-Fijem i GPS-om, pa navode da spaja brzinu i razlučivost s izvrsnim sposobnostima snimanja u uvjetima slabog svjetla i funkcionalnostima vezanim uz filmove.

EOS 5D Mark IV uz to je prvi EOS fotoaparat koji koristi datotečni format Dual Pixel RAW, omogućujući fotografima da detaljno podese slike u postprodukciji prilagođavajući ili ispravljajući točku oštrine, pomičući bokeh prednjeg plana ili smanjujući ghosting na slici.

Uz ISO raspona 100 – 32000, proširivo s 50 do 102400, slike se mogu snimati u najrazličitijim osvjetljenjima. Poboljšan algoritam za obradu šuma dodatno unaprjeđuje snimanje u uvjetima slabe osvijetljenosti, što je savršeno za fotoreportere koji moraju snimiti ključne događaje bez obzira u kakvim se uvjetima odvijali.

Canon EOS 5D Mark IV (top)

Također navode da je uz EOS 5D Mark IV i njegov sustav širokog retikularnog automatskog fokusa sa 61 točkom, praćenje lica i boja objekata koji se brzo kreću jednostavna zadaća.

Automatski fokus sa 61 točkom / 41 sjecištem pokriva prošireno područje senzora i nudi mogućnost fokusiranja čak i pod mjesečinom na EV-3 putem načina snimanja preko tražila ili EV-4 u načinu rada Live View.

EOS 5D Mark IV omogućuje korištenje proširenja sa svim telefoto objektivima za f/8 autofokus sa svom 61 točkom, uključujući 21 sjecište za još veću preciznost.

3,2-inčni LCD visoke razlučivosti čijim se svim izbornicima rukuje putem dodira uparen je s novim gumbom za autofokus Area Selection (odabir područja) koji omogućuje brz odabir točke autofokusa. Fotoaparat nudi i napredni senzor 150K RGB+IR za mjerenje sa zasebnim procesorom DIGIC 6 za precizne ekspozicije te otkrivanje i praćenje objekta.

PRVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->