Nalazite se
Članak
Objavljeno: 25.08.2016. 15:33

Nova pravila igre 

WhatsApp dozvoljava tvrtkama slanje poruka

Poznati servis za poruke ažurirao je svoje "Uvjete i zaštitu privatnosti" pomalo neočekivanim značajkama.

WhatsApp dozvoljava tvrtkama slanje poruka

Ako koristite pametni telefon, gotovo je sigurno da na njemu imate WhatsApp aplikaciju za poruke koja vam omogućuje komunikaciju tekstualnim porukama, te slanje i primanje slika, videa i zvučnih poruka, a sve to činite putem podatkovne mreže, što znači da možete u potpunosti besplatno komunicirati ako ste spojeni na neku Wi-Fi mrežu, ili po cijeni podatkovnog prometa kada ste izvan Wi-Fi bežične mreže.

Jedna od glavnih stavki koje je WhatsApp uvijek isticao je obećanje da vam "treće strane" neće nikada slati reklame, no najnovije ključne nadopune "Uvjeta i zaštite privatnosti" sada to malo mijenjaju i modificiraju.

Mada se kunu da i dalje nećete dobivati reklame, navode da će tvrtkama omogućiti slanje poruka korisnicima, a to su one poruke koje se obično šalju SMS-ovima poput upozorenja o letovima koje šalju zrakoplovne tvrtke, računa za kupnju ili obavijesti kada će dostava biti izvršena. No kako WhatsApp istovremeno kaže da možete primati i marketinške ponude, to znači da će vam stizati i ponude za, kako kažu, "nešto što vas može interesirati".  

Drugim riječima, banneri s oglasima vam se i dalje neće prikazivati u aplikaciji, no zato ćete reklame dobivati u obliku poruka.

Jedina dobra stvar je što kažu da ćete moći odlučiti želite li primati takve poruke ili ne.

"Poruke s marketinškim ponudama koje možda primite mogu sadržavati ponudu za nešto što vas može interesirati. Ne želimo da dobijete dojam da primate neželjeni sadržaj; kao i sa svim porukama, i tim načinima komunikacije možete upravljati, a mi ćemo poštivati vaše odluke", kaže WhatsApp.

Je li ovo prvi značajniji plod preuzimanja WhatsAppa od strane Facebooka? Što nas tek očekuje?Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->