Nalazite se
Članak
Objavljeno: 25.08.2016. 12:38

Legalist 

Računalni algoritam pomaže u financiranju sudskih tužbi

Američki start-up služi se umjetnom inteligencijom kako bi procijenio hoćete li pobijediti u sudskom postupku.

Računalni algoritam pomaže u financiranju sudskih tužbi

Vjerojatno vam je poznato da u svijetu postoje brojne tvrtke koje čitav svoj profit temelje na sudskim tužbama. Ti takozvani "patent trolovi" licenciraju svoje ali i tuđe tehnologije, softverske kodove i dizajnerska rješenja s idejom da se jednog dana naplate putem sudskih procesa (najčešće nagodbi) kada otkriju da se u nečijem proizvodu nalazi nešto što je zaštićeno njihovom licencom, bez obzira jesu li sami napravili rješenje, otkupili tuđe, ili ga licencirali zato jer je to originalni proizvođač zaboravio učiniti.

Svim takvim igračima sada će se vjerojatno dopasti start-up pod nazivom Legalist koji će im uvelike pomoći u sudskim tužbama (čitaj ucjenjivanju), zahvaljujući naprednom algoritmu koji uspoređuje svaki pojedinačni slučaj s 15 milijuna povijesnih sudskih tužbi, te je u stanju s velikim točnošću otkriti ima li vaša tužba osnove, odnosno hoćete li pobijediti i dići lovu tvrtki koja je neovlašteno iskoristila vašu licencu ili zaštićeni patent. 

Čak što više, Legalist u svoj algoritam ima toliko povjerenja da će umjesto vas platiti sve troškove sudskog postupka, uključujući naknade odvjetnicima, u zamjenu za određeni postotak (uglavnom 50%) od svakog spora koji završi u vašu korist.

Ovaj servis je trenutno dostupan samo korisnicima na teritoriju SAD-a, no vrlo je vjerojatno da bi se mogao proširiti svijetom ukoliko prikupe dovoljne količine podataka iz sudske prakse i legislative drugih zemalja kojima će "nahraniti" algoritam za patentne sudske tužbe.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->