Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Spektakularni VFX za najnoviji Star Wars film
Članak
Objavljeno: 07.02.2020. 13:06

ILM 

VIDEO: Spektakularni VFX za najnoviji Star Wars film

Pogledajte kakve su sve specijalne efekte i na koji način radili čarobnjaci iz ILM-a.

VIDEO: Spektakularni VFX za najnoviji Star Wars film

Kada govorimo o najboljim specijalnim efektima, računalnoj grafici i animacijama u filmskoj industriji, ne možemo nikako zaobići studio Industrial Light & Magic (ILM), kojeg je u svibnju 1975. osobno osnovao veliki George Lucas specijalno za potrebe svojih Star Wars filmova.

U međuvremenu je studio postao zasebna firma i bavi se izradom specijalnih efekata za sve vrste filmova i žanrova, no i dalje se najviše posla vrti oko Star Wars franšize.

ILM nas je sada odlučio obradovati kratkim filmom u kojem demonstrira razne tehnike izrade specijalnih efekata za najnoviji film Star Wars: The Rise of Skywalker. U njemu možete vidjeti kako se snimaju scene u koje se naknadno dodaje vizualni okoliš i specijani efekti, kako funkcionira korištenje mehatroničkih lutaka, obogaćivanje računalnom grafikom i animacijom.

Posebno zanimljiv je način na koji su u film ubacili preminulu glumicu Carrie Fisher, korištenjem njezinog lica iz materijala snimljenih u prijašnjim filmovima, kao što možete vidjeti (ako se ne bojite spojlera) u ovom videu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam