Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Autosjedala vam zavaravaju mozak
Članak
Objavljeno: 19.01.2020. 15:28

Jaguar Land Rover 

VIDEO: Autosjedala vam zavaravaju mozak

Jaguar Land Roverova sjedala u vožnji simuliraju ritam hodanja i čuvaju vam zdravlje.

VIDEO: Autosjedala vam zavaravaju mozak

Jaguar Land Rover predstavio je koncept autosjedala koja smanjuju zdravstvene rizike uzrokovane predugim sjedenjem. Tvrtka je razvila tehnologiju koja sadrži aktuatore u autsjedalima koji stvaraju mikropokrete koji simuliraju ritam koraka, odnosno hodanje. Drugim riječima ova "shape-shifter" tehnologija u sjedalima konstantno djeluje na vaše butine, pa stvara pritisak prvo na jednu, a potom na drugu nogu na način koji simulira slične podražaje pri zatezanju i otpuštanju mišića kod hodanja, kao što možete vidjeti u ovom videu.

"Simuliranjem ritma hodanja, pokreta koji je poznat kao pelvična oscilacija, tehnologija vam može pomoći u smanjenju zdravstvenih rizika pri dugotrajnom sjedenju u automobilu, koje kod britanskih vozača iznosi oko 235 km tjedno u prosjeku", navodi Jaguar Land Rover. 

Vozila Jaguara i Land Rovera već posjeduju sjedala najnovijeg ergonomskog dizajna s prilagodbom naslona kralježnici,  masažom i klimatizacijom, a ova inovacija bi vozačima trebala omogućiti da se osjećaju još ugodnije pri dugotrajnoj vožnji, oslobode osjećaja ukočenosti i sačuvaju si zdravlje.

Za sada nije poznato kada bi se nova tehnologija mogla naći u serijskim automobilima Jaguara i Land Rovera. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->