Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Samsungov kućepazitelj je robotska loptica
Članak
Objavljeno: 14.01.2020. 09:52

CES 2020 

VIDEO: Samsungov kućepazitelj je robotska loptica

Robot se kotrlja vašom kućom, pazi na kućne ljubimce i komunicira s pametnim usisivačem.

VIDEO: Samsungov kućepazitelj je robotska loptica

Samsung je CES-u predstavio obilje "klasičnih" novih proizvoda za potrošačko tržište, no našao je mjesta i vremena za predstaviti i neke zanimljive koncepte. Jedan od njih je loptica po nazivu Ballie, neka vrsta nadzornog kotrljajućeg robota opremljenog kamerom, senzorima pokreta i umjetnom inteligencijom.

Mada ovo zasad nije proizvod koji će se tako brzo naći na tržištu, Samsung uz njegovu pomoć demonstrira svoju viziju IoT-a unutar pametnog doma, a Ballie predstavlja "mozak operacija".

samsung Ballie robot

Uloga robota je da u vašoj odsutnosti registrira svako kretanje, otkotrlja se do mjesta "zločina", snima što se događa i šalje vam na aplikaciju mobitela detaljni izvještaj o nestašlucima vaših kućnih ljubimaca ili prijavljuje ulazak neželjenih gostiju.

Pored toga robot upravlja i vašim pametnim kućanskim IoT uređajima, pa na primjer može pozvati pametni robotski usisivač da počisti smeće koje je stvorio vaš pas ili mačka, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Kada ste kod kuće, Ballie ima i ulogu pokretnog glasovnog asistenta, pa će vas slijediti poput psića i odgovarati na vaše glasovne komande poput neke vrste kotrljajućeg pametnog zvučnika.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Samsung Robot nadzor IoT CES 2020 Ballie
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->