Nalazite se
  • Pop Tech
  • Američki gradić kupio uređaj za mirisanje marihuane
Članak
Objavljeno: 12.01.2020. 11:14

Nasal Ranger 

Američki gradić kupio uređaj za mirisanje marihuane

Gradsko vijeće želi mjeriti koncentraciju mirisa marihuane u zraku.

Američki gradić kupio uređaj za mirisanje marihuane

Neobični uređaj po nazivu Nasal Ranger (na slici gore) koji proizvodi i prodaje američka tvrtka St. Croix Sensory predstavlja svojevrsno pojačalo mirisa koje može mjeriti "koncentracije smrada" u zraku i koristi se u kontroli njegove kvalitete.

Gradsko vijeće malog gradića Bessemer City u saveznoj američkoj državi Michigan, kupilo je taj uređaj po cijeni od 3.400 dolara za mjerenje mirisa marihuane. Država Michigan je 2018. godine legalizirala sadnju marihuane za osobne rekreacijske potrebe, no mnogi stanovnici Bessemer Citya su se žalili da im je smrad trave nepodnošljiv, posebice tijekom cvata biljke, pa je gradsko vijeće nabavilo "snifer" koji bi trebao izmjeriti je li zrak doista zagađen preko mjere.

Gradonačelnica Charly Loper kaže da se uređaj može koristiti za potragu za mnogim česticama koje utječu na loš zrak, no priznaje da će ključna meta biti upravo marihuana. "Ljudi smiju uzgajati marihuanu u svojoj kući, no moraju paziti da njezin miris ne utječe negativno po njihove susjede", izjavila je gradonačelnica i dodaje kako postoji mogućnost da će si neki stanovnici morati u kuće ugraditi sustave za filtraciju zraka, koji bi mogli ići na trošak uzgajivača marihuane.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->