Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Ford sam traži parking i savršeno se parkira
Članak
Objavljeno: 27.08.2020. 14:37

Ford & Bosch 

VIDEO: Ford sam traži parking i savršeno se parkira

Ford provodi testiranje automatskog parkiranja uz pomoć Boscheve senzorske tehnologije.

VIDEO: Ford sam traži parking i savršeno se parkira

U svojoj Bedrock Assembly garaži u Detroitu, Ford je započeo testiranje autonomnog parkiranja u suradnji s Boschem koji je sličnu tehnologiju već testirao prije nekoliko godina u vozilima Mercedes-Benza.

U testu sudjeluju Ford Escape automobili opremljeni Boschevom senzorskom tehnologijom, koji su u stanju u garažama tražiti slobodno parkirno mjesto i potom se savršeno parkirati bez potrebe da u njima sjedi vozač, kao što možete vidjeti u ovom videu.

To znači da nakon ulaska na parking ili u javnu garažu možete slobodno izaći iz vozila i pustiti autu da si sam nađe mjesto gdje će se parkirati.

Mada tehnologija nije nova, ovo pokazuje da se Boschev sustav za pomoć pri parkiranju može koristiti na većem broju modela automobila.

Ford će testiranje završiti u rujnu ove godine, nakon čega bi autopilot za parkiranje mogao započeti ugrađivati u svoja vozila, pod uvjetom da se pokaže da su osim traženja slobodnog mjesta i parkiranja, sigurna u autonomnoj vožnji u garažama po pješake i druga vozila.

Ukoliko sustav zadovolji Fordove inženjere, ugrađivat će se u 20 posto Fordovih automobila koji se nalaze na tržištu i to ne samo u luksuzne modele. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->