Nalazite se
  • Pop Tech
  • Tesla detektira dijete ostavljeno u vrućem autu
Članak
Objavljeno: 23.08.2020. 11:35

Sigurnost u automobilu 

Tesla detektira dijete ostavljeno u vrućem autu

Zahtjev za odobrenje korištenja nove tehnologije je predan američkoj Federalnoj komisiji za komunikacije FCC.

Tesla detektira dijete ostavljeno u vrućem autu

Zabrinjavajuća brojka od čak pedesetero umrle djece ostavljene ljeti u vrućim automobilima tijekom 2019. godine u SAD-u, natjerala je Tesline inženjere na razvoj nove tehnologije koja bi to trebala spriječiti.

Miuskova tvrtka za električne automobile podnijela je zahtjev za odobrenje korištenja nove tehnologije američkoj Federalnoj komisiji za komunikacije FCC i čim dobije dozvolu započet će je ugrađivati u svoje automobile.

Tehnologija se temelji na korištenju radarske tehnologije milimetarskog vala koja može otkriti kretanje unutar vozila i klasificirati veličinu putnika koji se u njemu nalaze.

Tesla navodi da će ova tehnologija biti učinkovitija od sustava kamera koji se koriste za sprječavanje sličnih situacija jer može "vidjeti" kroz materijale poput pokrivača i dječjih autosjedalica.

Obzirom da može otkriti sićušne pokrete poput disanja i srčanih ritmova za razliku od drugih senzora, u stanju je razlikovati dijete od drugih objekata i spriječiti uključivanje lažnih alarma.

Tesla kaže da se tehnologija može koristiti i za druge potrebe, uključujući optimizirano aktiviranje zračnog jastuka koje neće stvoriti opasni prejaki udar na tijelo djeteta, a obzirom da može pokrivati i područje nekoliko metara izvan automobila, može se koristiti i za potrebe uočavanja potencijalnih provalnika i kradljivaca automobila.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->