Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Osobni dron za američke vojnike
Članak
Objavljeno: 26.08.2020. 13:22

HEXA 

VIDEO: Osobni dron za američke vojnike

Proizvođač putničkih dronova LIFT Aircraft održao je prezentaciju časnicima US Air Forcea.

VIDEO: Osobni dron za američke vojnike

Već duži niz godina mnoge tvrtke širom svijeta razvijaju električne dronove koji će prevoziti putnike na kratkim relacijama za potrebe turizma, nadzora, a kako se čini, za njih je zainteresirana i vojska.

Tvrtka LIFT Aircraft objavila je kako je ušla u partnerstvo s Američkim ratnim zrakoplovstvom (US Air Force) kroz njihov novi program Agility Prime.

To znači da će uskoro američka vojska započeti s testiranjem njihove multicopter letjelice pod nazivom HEXA čiji je prvi funkcionalni prototip predstavljen još 2018. godine, kao što možete vidjeti u ovom videu.

U svojem priopćenju LIFT Aircraft  kaže da se radi o vojnom programu testiranja, no podaci koje će dobiti od američke vojske koristiti će se za unaprjeđivanje letjelica za komercijalne civilne potrebe poput službi zračnih taksija.

Pukovnik američke vojske Nathan Diller, vođa Agility Prime programa, nakon prvog probnog leta iznad vojnog kompleksa Camp Mabry u Teksasu, izjavio je da je ovo tek prva od mnogih demonstracija koje će se provoditi u skoroj budućnosti.

200820-Z-WR850-0009

Američka vojska ne govori ništa o tome da je zanima uvrštavanje ovakvih letjelica u borbene jedinice, već kažu da je primarni cilj programa pomoći tvrtkama koje se bave razvojem ovakvih tehnologija za komercijalne svrhe, no sigurni smo da imaju malo veće planove.

Možda će im HEXA poslužiti za usporedbu LIFT Aircraftove letjelice s nekom njihovom koju razvijaju u tajnosti, jer smo sigurni da istražuju brojne mogućnosti koje nude mali nečujni putnički dronovi za koje bi se sigurno moglo naći mjesta na bojišnicama.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->