Nalazite se
  • Pop Tech
  • Apple dodaje AR sadržaje na svoj video streaming servis
Članak
Objavljeno: 26.08.2020. 15:02

Proširena stvarnost 

Apple dodaje AR sadržaje na svoj video streaming servis

Apple će u svoj Apple TV+ servis uključiti AR sadržaje za gledanje na telefonima i tabletima.

Apple dodaje AR sadržaje na svoj video streaming servis

Prema najnovijim informacijama iz više izvora, Apple usko planira predstaviti novu značajku za svoj video streaming servis Apple TV+, koja će vam uz filmove, serije i druge TV sadržaje donijeti mogućnost da neke objekte, likove i druge sadržaje direktno ubacujete u svoje sobe i gledate ih putem AR aplikacije na svojem telefonu ili tabletu.

To znači da biste primjerice tijekom gledanja nekog dokumentarca o mehanizirano-oklopnim jedinicama iz 2. svjetskog rata, na stol svoje sobe mogli dovesti virtualni 3D model Tigera ili nekog drugog tenka, kako biste mogli iz svih kutova pogledati kako izgleda u "stvarnom" prostoru.

Ne vjerujemo da će se AR pretjerano koristiti u igranim serijama i filmovima, no sigurni smo da bi mogao biti zanimljiv u dokumentarcima i edukativnim emisijama.

Također se očekuje da će Apple 2022. godine lansirati vlastiti AR/VR headset, što bi sadržaje s Apple TV+ servisa moglo podići na još jednu višu razinu.

Apple za sada ovo još nije komentirao, a za očekivati je da prema starom dobrom običaju nećemo dobiti nikakve službene informacije prije lansiranja. Vezani sadržaji
Ključne riječi Apple AR Apple TV+
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->