Nalazite se
  • Pop Tech
  • Musk predstavlja prvo mozak mašina sučelje Neuralinka
Članak
Objavljeno: 26.08.2020. 12:02

Neuralink 

Musk predstavlja prvo mozak mašina sučelje Neuralinka

Neuralink će 28. kolovoza prikazati svoj prvi funkcionalni uređaj za povezivanje mozga i računala.

Musk predstavlja prvo mozak mašina sučelje Neuralinka

Elon Musk je na svojem Twitter profilu najavio predstavljanje prvog funkcionalnog mozak-mašina sučelja njegove tvrtke Neuralink, koje će se održati 28. kolovoza ove godine putem live video prijenosa, vjerojatno na Neuralinkovom YouTube kanalu  na ovoj poveznici.

Prošle godine u ovo vrijeme, Musk i Neuralink su održali konferenciju na kojoj su rekli da će u roku od godinu dana razviti robota koji će duboko u mozak ljudi ugrađivati sićušne elektrode koje će se spajati u uređaj smješten iza uha. Taj će uređaj prenositi signale iz računala ka mozgu i obrnuto putem Bluetootha, što će omogućiti korisnicima upravljanje vanjskim uređajima ili pomoć računala pri nadzoru i korekciji tjelesnih funkcija, odnosno nadzor nad funkcijama u mozgu.

Neuralinkovi znanstvenici i inženjeri su rekli da bi se putem tog sučelja jednog dana invalidnim osobama mogao vratiti vid, sluh, govor i olakšati upravljanje umjetnim udovima, dok bi obični korisnici svojim mozgom mogli upravljati računalima, robotima, strojevima i gadgetima.   

Musk je izjavio da će tehnologija koju će prikazati ovaj petak biti jako impresivna u usporedbi sa svime što smo do sada vidjeli na području razvoja mozak-mašina sučelja.

Nestrpljivo iščekujemo vidjeti što će nam pokazati. Želite li postati kiborg?

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->