Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: AI robotica u glavnoj ulozi hollywoodskog filma
Članak
Objavljeno: 28.06.2020. 11:34

VIDEO: AI robotica u glavnoj ulozi hollywoodskog filma

Japanska AI robotica Erica će glumiti u SF filmu s budžetom od 70 milijuna dolara.

VIDEO: AI robotica u glavnoj ulozi hollywoodskog filma

Prema pisanju Hollywood Reportera, producenti filmova Top The Bone i Loving Vincent iz tvrtke Bondit Capital Media, odlučili su financirati prvi film sa AI glumcem (glumicom) pod imenom Erica i za to zadovoljstvo će uložiti 70 milijuna dolara u produkciju.

Film pod jednoslovnim nazivom b će se temeljiti na priči Erica Phama, Tareka Zohdya i Sama Khozea, a radnja će pratiti znanstvenika koji otkriva prijetnju povezanu s projektom čiji cilj je bio stvoriti savršenu ljudsku DNK, a ujedno će pomagati u bijegu AI ženi koju je stvorio, odnosno Erici.

Hiroshi i Erica

Zanimljivo je da će se u filmu pojaviti pravi japanski znanstvenici Kohei Ogawa i Hiroshi Ishiguro, s kojim smo prije 8 godina imali prilike popričati u Rijeci na sajmu robotike Interact i poznat je po svojim Geminoid androidima.

Erica je njihov stvarni projekt i objedinjava tijelo androida i umjetnu inteligenciju za koju kažu da je puno naprednija od digitalnih AI asistenata, kao što možete vidjeti u ovom videu.

"U drugim oblicima glume, glumci u ulogu ugrađuju vlastita životna iskustva, no Erica nema životna iskustva. Ona je od početka kreirana za igranje uloge. Morali smo simulirati njezine emocije i kretnje kroz "jedan-na-jedan" sesije, poput upravljanja brzinom pokreta, govorenja kroz njezine emotivne gestikulacije i trenirajući razvoj lika i govora tijela", navodi Khoze.

Prve klape filma s Ericom su snimljene u Japanu 2019. godine, a ostatak filma bi trebao biti snimljen u Europi u lipnju 2021. što znači da bi premijera mogla biti negdje krajem iduće godine.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->