Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Mikrosvemir u kristalnoj kockici za 13 eura
Članak
Objavljeno: 13.06.2020. 12:36

Microcosm in Glass 

VIDEO: Mikrosvemir u kristalnoj kockici za 13 eura

Ako na stolu želite imati originalnu znanstvenu igračku, Microcosm in Glass je futuristički predmet za vas.

VIDEO: Mikrosvemir u kristalnoj kockici za 13 eura

Tvrtka CinkS labs koju su osnovali Berlinčani Clemens Steffin i njegov brat Christoph, 2017. godine je proizvela "svemir u sferi", staklenu kuglu unutar koje su se pomoću laserske gravure prikazivali svemirski prizori poput Sunčevog sustava i čitavih galaksija. Ono posebno zanimljivo je bila činjenica što je sve unutar sfere reprezentiralo stvarni izgled svemira, temeljen na astronomskim snimkama.

Tri godine kasnije braća ponovno imaju novi proizvod čiju produkciju žele pokrenuti pomoću crofdfundinga na Kickstarteru, s time da se sada radi o "mikrosvemiru" u staklenoj kocki, odnosno stanicama, bakterijama, mikrobima i drugim sićušnim živim elementima koje se u stvarnosti može vidjeti samo pod mikroskopom, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Unutar kocke veličine 3 kubična centimetra nalazi se slika mikrorganizma gravirana laserom na kristalne stranice koja stvara 3D sliku koja djeluje poput zarobljenog holograma.

Kocka može prikazivati brojne mikroorganizme, a zajedničko im je što su pravilno skalirani i reprezentiraju stvarne stanice, mikrobe, viruse sa znanstvenom točnošću. Među mikrorganizmima ćete naći virus HIV-a i COVID-19, ali i praživotinje i jednostanične organizme iz kojih je nastao sav život na Zemlji.

Ako želite nabaviti jedan mikrosvemir za sebe ili tražite neki originalni rođendanski znanstveni poklon, vjerujemo da nećete pogriješiti ako naručite Microcosm in Glass putem ove povezniceVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->