Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Bicikl protiv krađe koji sam sebe zaključava
Članak
Objavljeno: 08.03.2015. 11:09

Yerka 

VIDEO: Bicikl protiv krađe koji sam sebe zaključava

Vjerujemo da će ovaj bicikl zanimati sve kojima je njihov dvokotačni ljubimac ikada otuđen.

VIDEO: Bicikl protiv krađe koji sam sebe zaključava

Svi koji se svakodnevno voze biciklom i koriste ga kao transportno a ne isključivo rekreativno sredstvo, vrlo su vjerojatno barem jednom postali žrtvom bezobzirnih lopova, a veliki porast biciklista u hrvatskim gradovima, doveo i je do povećanja te vrste kriminala.

Startup tvrtka iz Čilea, za taj je problem našla jedinstveno rješenje. Umjesto da razvijaju lance za vezanje bicikla, oni su odlučili pretvoriti čitav bicikl u sustav za zaključavanje i vezanje. Osim što će taj sustav onemogućiti lopove, ujedno će ukloniti potrebu da sa sobom nosite sajle, U-lockove i slične gadgete, što znači da vam neće povećati težinu bicikla, te će vam pružiti dodatni komfor i bezbrižnost. Pored toga, ako lopov uspije razvaliti bravu ili prepiliti cijev koja čuva vaš bicikl, on će mu postati potpuno neupotrebljiv, pa se nikako neće moći odvesti na njemu, obzirom da sustav za vezanje i zaključavanje koristi strukturalne elemente rama.  

Osim jedinstvenog sigurnosnog sustava, Yerka nudi i povezivost putem bluetootha, te korištenje aplikacije za pametni telefon, kako biste bicikl između ostaloga otključavali i zaključavali telefonom, pa se nećete morati brinuti ni kada zaboravite ključ.

Yerka ram ćete dobiti za 200 dolara (1.393 kn + troškovi transporta), ako ga naručite putem ove poveznice na Indiegogou.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Bicikl zaključavanje Yerka
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->