Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Artiphon svirate kao gitaru, violinu ili bubnjeve
Članak
Objavljeno: 07.03.2015. 13:00

Artiphon 

VIDEO: Artiphon svirate kao gitaru, violinu ili bubnjeve

Ovaj digitalni multi instrument nudi višestruke mogućnosti načina sviranja.

VIDEO: Artiphon svirate kao gitaru, violinu ili bubnjeve

Za razliku od svih drugih sintesajzera na tržištu koji omogućuju da iz njih dolaze zvukovi svih mogućih instrumenata, koje svirate klasičnim klavirskim tipkama, Artiphon vam omogućuje da te instrumente svirate na način blizak tehnikama na koje svirate prave.

Stoga ćete ga moći trzati i hvatati riffove na "digitalnim žicama" kao što to činite na gitari, basu, tamburici i ukuleleu, trzati poput violine i čela, svirati na tipkama poput klavira, pa čak i lupkati po njemu kao na bubnjevima.

Pored toga Artiphone se može povezati na vaš pametni telefon, tablet ili računalo, te koristiti razne aplikacije uz čiju pomoć ćete moći vježbati sviranje, komponirati ili se igrati pomoću softvera poput GarageBanda, uz podršku za univerzalne geste koje vam omogućavaju sviranje tehnikama bliskim preferiranim instrumentima.

Ekipa iz Nashville Tennesseea koja stoji iza ovog projekta koji se trenutno nalazi u sustavu crowdfundinga na Kickstarteru, navodi da ga nisu željeli dizajnirati u obliku igračke, već kao pravi digitalni instrument koji će podjednako biti zanimljiv početnicima i profesionalcima, mada po nama to zvuči ipak malo previše pretenciozno, barem dok ga ne dođemo u priliku isprobati.

Obzirom da je Artiphon MIDI kompatibilan, možete ga koristiti i za programiranje ritam mašina, snimanje i produkciju glazbe, uz pomoć profesionalnog softvera za snimanje i obradu zvuka poput Cubasea ili Pro Toolsa, mada čisto sumnjamo da ćemo ga tako brzo vidjeti u nekom ozbiljnom studiju, no sigurni smo da će ga neke pop/dance/rap/folk zvijezde koristiti na svojim koncertima, makar iz zafrkancije.

Do svojeg primjerka Artiphona možete doći ako putem Kickstartera uplatite 349 dolara (2.242 kn).   

Izvor: Kickstarter

Vezani sadržaji
Ključne riječi instrument Artiphon digitalni
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->