Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Prikazan 3D printani automobil koji mijenja boju
Članak
Objavljeno: 09.03.2015. 13:55

2015 Geneva Motor Show 

VIDEO: Prikazan 3D printani automobil koji mijenja boju

Njemačka tvrtka EDAG na sajmu automobila u Ženevi pokazala vrlo zanimljiv 3D printani Light Cocoon konceptualni automobil.

VIDEO: Prikazan 3D printani automobil koji mijenja boju

Na međunarodnom sajmu automobila 2015 Geneva Motor Show, naši kolege iz Vidiauta su pronašli i vrlo zanimljivo konceptualno vozilo EDAG Light Cocoon, koji smo prvi puta najavili prošle godine.  

Glavni adut ovog automobila je sustav ultralagane otvorene šasije (ili kostura), napravljene tehnikom 3D printanja od kompozitnog materijala, čija struktura nalik na paukovu mrežu omogućuje izuzetnu čvrstoću bez potreba za klasičnom limenom karoserijom, pa se stoga na njoj nalazi specijalno visokotehnološko vodootporno platno koje je napravila tvrtka Jack Wolfskin.

EDAG LIGHT COCOON boje

To se platno sastoji od 3 sloja poliesterskog materijala pod nazivom Texapore Softshell O2+, koji je savitljiv i rastezljiv. Ispod platna se nalaze LED lampice, koje omogućuju da osvjetljavanjem ispod platna doslovce mijenjate boju vozila.

EDAG tvrdi da zahvaljujući ovoj tehnologiji, njihova karoserija bez žrtvovanja čvrstoće može biti 25% lakša od metalnih, a na idućem velikom automobilskom događanju, Frankfurt Motor Showu u rujnu ove godine, planiraju predstaviti karoserije i od drugih materijala koje će se nalaziti na njihovoj originalnoj šasiji.

stories_cocoon_1

Za sada nije poznato kada bi se ovaj koncept mogao naći u tom ili sličnom obliku na cesti.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->