Nalazite se
  • Pop Tech
  • Sharpov 90-inčni LED TV stigao u Europu
Članak
Objavljeno: 18.06.2013. 10:51

AQUOS 3D LED TV 

Sharpov 90-inčni LED TV stigao u Europu

Ljubitelji "malo" većih dijagonala sada mogu posegnuti za Sharpovom novom mrcinom.

Sharpov 90-inčni LED TV stigao u Europu

Sharp Europe je na svojim stranicama objavio dostupnost 90-inčnog AQUOS 3D LED TV-a u Europi, za koji kažu kako predstavlja najveći televizor koji se ikada prodavao na našem kontinentu.

Ova mrcina dijagonale od 90 inča (229 cm), nadmašuje i LG-ev 84-inčni TV, no za razliku od njega, morat ćete sjediti, stajati ili ležati najmanje na 3,5 metra udaljenosti od ekrana, dok ćete pred LG-evim moći uživati na znatno manjim udaljenostima.

Stvar je u tome da ovaj golijat nema 4K ULTRA HD razlučivost, već klasičnu HD (1080p), što je po Sharpu bila "namjerna žrtva", jer im je omogućilo da imaju najveći LED TV na tržištu, dok ga istovremeno mogu ponuditi po znatno manjoj cijeni (cca 120 tisuća kuna), u usporedbi s 6 inča manjim LG-evim Ultra HD TV-om, koji košta oko 170.000 kuna.

Sharp smatra kako su 4K sadržaji još uvijek velika rijetkost, pa vjeruje kako će njihov 90-inčni 1080p LED TV proći jako dobro na tržištu.

Iskreno rečeno, baš nekako i nismo uvjereni u to, jer je i cijena od 120K kuna astronomska, pa o nekoj većoj raširenosti takvih TV-a na tržištu možemo govoriti samo kada bi došli u okvire cijena koje bi iznosile nekih 10 posto tog iznosa, a do toga zasigurno neće doći tako brzo. 

Izvor: Sharp Europe

Vezani sadržaji
Ključne riječi LG Sharp LED TV AQUOS 3D 90 inča
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->