Nalazite se
  • Pop Tech
  • Morem će uskoro patrolirati ratni brodovi roboti
Članak
Objavljeno: 23.09.2017. 10:03

Rolls-Royce 

Morem će uskoro patrolirati ratni brodovi roboti

Rolls-Royce predstavio planove za izradu autonomnih brodova ratne mornarice.

Morem će uskoro patrolirati ratni brodovi roboti

Tvrtka Rolls-Royce predstavila je koncept svojeg autonomnog ratnog broda dužine 60 metara koji će moći krstariti morem 100 dana, imati nosivost od 700 tona i postići brzinu do 25 čvorova, a imat će doseg do 3500 nautičkih milja.

Plovilo je dizajnirano kako bi moglo izvršavati raznovrsne zadaće, uključujući misije patroliranja i nadzora, detekciju mina i pratnju flote. Brod će pogoniti moćni propulzijski sustavi Rolls-Roycea s plinskim turbinama i dizelskim motorima, a razmatra se i puni električni pogon s Rolls-Royce MTU 4000 Series sustavima koji mogu stvarati oko 4 megavata struje za 1,5-megavatni propulzijski pogon. Kako bi se smanjila potrošnja goriva, brod će biti opremljen i sunčevim pločama, a Rolls-Royce vjeruje da će bez nazočnosti ljudske posade trošiti znatno manje energije koja će se koristiti za pogonske, navigacijske i oružane sustave.

ratni autonomni brod 2

Što se umjetne inteligencije i robotskih sustava tiče, Rolls-Royce je izradio sustav pod nazivom Intelligent Awareness System  koji kombinira brojne senzore s umjetnom inteligencijom, a puno rada je posvećeno i protuhakerskoj zaštiti. Rolls-Royce će surađivati na razvoju flote autonomnih brodova s brojnim ratnim mornaricama i vojnim znanstvenim organizacijama poput DARPA-e.

Vezani sadržaji
Ključne riječi brod Rolls-Royce ratni autonomn
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->