Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Novi robot zaštitar je automobil
Članak
Objavljeno: 21.09.2017. 15:02

K7 

VIDEO: Novi robot zaštitar je automobil

Tvrtka Knightscope predstavila svojeg novog robota koji djeluje poput malog autonomnog auta.

VIDEO: Novi robot zaštitar je automobil

Knigthscope je tvrtka poznata po izradi svojih robotskih zaštitara/policajaca koji djeluju poput velikih jaja na kotačima, a opremljeni su brojnim senzorima i kamerama, kako bi vrlo lako mogli detektirati neželjene posjetitelje u prostorima kojima patroliraju. U posljednje vrijeme Knigthscopeovim robotima ne ide previše dobro, pa ste na internetu mogli vidjeti kako je jedan njihov K5 upao u fontanu, dok je drugog napao i razbio pijani prolaznik.

Robotičare to očito nije previše uznemirilo, pa su odlučili predstaviti svojeg novog zaštitara s oznakom K7 koji je u osnovi automobil-dron. Knigthscope navodi da je K7 dizajniran za kretanje na "teškom terenu" i može patrolirati znatno većim područjem nego njegova braća, a u sebi ima i zanimljiv sustav za vožnju koji mu omogućuje kretanje u svim smjerovima, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Knigthscope vjeruje da će se K7 početi isporučivati početkom 2018. godine, a zainteresirane tvrtke moći će ga iznajmljivati na sat. Za sada nije poznato ima li ovaj robocop kakvo oružje za samoobranu koje bi onemogućilo vandale da ga umlate kao starijeg brata.  

Vezani sadržaji
Ključne riječi Robot zaštitar Knightscope K7
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam