Nalazite se
  • Pop Tech
  • Autonomni auti uče vozeći autosimulaciju
Članak
Objavljeno: 11.09.2017. 14:25

Carcraft 

Autonomni auti uče vozeći autosimulaciju

Dok Googleovi auti bez vozača krstare Kalifornijom, njihovi mozgovi se "igraju" u simulacijama.

Autonomni auti uče vozeći autosimulaciju

Tvrtka Waymo u vlasništvu Alphabeta, koja je preuzela Googleov projekt autonomnih automobila, vozi prava autonomna vozila kako bi testirala njihovo ponašanje na prometnicama Kalifornije, no paralelno koristi i softver Carcraft, koji predstavlja specijalno dizajniranu simulaciju koja je na raspolaganju robotima vozačima.

Simulacija preslikava stvarne prometnice u virtualni prostor, te uključuje svaki kilometar vožnje koji su prešli Googleovi (Waymovi) automobili, zajedno sa svim vozilima i situacijama u kojima su se našli.

0-ic1atyf_92FiDPfa-

Waymo navodi da se u simulaciji nalazi flota od 25.000 Crysler Pacifica automobila koji svakodnevno prijeđu gotovo 13 milijuna virtualnih kilometara i omogućuje inženjerima da virtualna autonomna vozila dovode u sve situacije u prometu koje se mogu dogoditi u stvarnom svijetu, uključujući dolazak vozila iz suprotnog smjera koja se kreću dozvoljenim ili nedozvoljenim brzinama, bicikliste i pješake koji se nisu nalazili na određenim mjestima u trenutku digitaliziranja ceste pomoću specijalnih senzora na pravim automobilima. Ovaj softver između ostaloga uključuje motocikliste koji režu zavoje i joggere koji trče uz cestu i povremeno zakoračuju na nju.  

Waymo kaže da je cilj ove simulacije osposobiti autonomne automobile za kaos prometa u stvarnom svijetu. Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->