Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Gadgetom snimite profi demo svojeg banda
Članak
Objavljeno: 08.09.2017. 12:05

Spire Studio 

VIDEO: Gadgetom snimite profi demo svojeg banda

Ovaj mali mobilni studio za audio snimanje omogućuje snimanje na 8 kanala u profesionalnoj kvaliteti.

VIDEO: Gadgetom snimite profi demo svojeg banda

Tehnologija kućnih studija uvelike je doprinijela tome da su mnogi profesionalni studiji morali zatvoriti svoja vrata, jer je dobar dio njih živio od neafirmiranih glazbenika koji su snimali svoje demo materijale.

Novi udarac za profesionalne studije, no krasna stvar za kućne ton majstore dolazi u vidu Spire Studija, malog cilindričnog gadgeta koji je razvila tvrtka iZotope, poznata po proizvodnji profesionalnog audio softvera poput Ozonea, Neutronea i Nectara.

Spire Studio posjeduje ugrađeni mikrofon profesionalne kvalitete, dva ulaza za instrumente i vanjske mikrofone te se spaja na aplikaciju pametnog telefona, odnosno iPhonea, jer još nisu razvili aplikaciju za Android. Kako bi uređaj bio potpuno mobilan, u njega su ugradili i punjivu bateriju koja će vam omogućiti do 4 sata snimanja s jednim punjenjem.

Osim ugrađenog mikrofona u gadget su ugradili i dva inputa za pretpojačala, kao i efekte poput reverba i delaya, a čitavim procesom snimanja, miksanja i postprodukcije upravlja se na vrlo jednostavan način, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 Dodatna značajka leži u tome što gadget automatski podešava razinu (jačinu) snimanja, a tu je i mogućnost overduba.

Pjesme, odnosno svoje dionice možete slati članovima banda koji mogu nasnimiti vlastite dijelove (ukoliko posjeduju vlastiti Spire Studio), a trackove možete eksportirati u profesionalne programe poput Pro Toolsa, kako biste imali još veće mogućnosti za kreiranje kvalitetnih demo snimki.

iZotope zasad prikuplja podatke svih zainteresiranih putem svoje stranice, no ne navodi kada će Spire Studio biti dostupan i koliko će koštati. 

Na kraju vam moramo dodati da posjedovanje gadgeta „profesionalnih“ značajki ne znači da će svi uz njegovu pomoć moći snimiti glazbu profesionalne kvalitete, jer su u glazbenoj produkciji najvažniji ljudi koji znaju kako nešto treba zvučati, a njihovo iskustvo morate platiti, ili ga steći nakon puno rada. U svakom slučaju, voljeli bismo isprobati mogućnosti ovog zanimljivog gadgeta, pa ćemo u Vidilab dovesti čitav band čim ga dobijemo na test.  Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->