Nalazite se
  • Pop Tech
  • Gadget za koji kažu da je sličan replikatoru iz Star Treka
Članak
Objavljeno: 12.05.2015. 11:10

Genie 

Gadget za koji kažu da je sličan replikatoru iz Star Treka

Izraelska tvrtka na tržište donosi novi tip kuhinjskog aparata koji će vam skuhati ručak za 30 sekundi.

Gadget za koji kažu da je sličan replikatoru iz Star Treka

U posljednjih nekoliko desetljeća ritam života, gubitak slobodnog vremena i dakako lijenost, natjerali su nas da čim manje vremena provodimo u kuhinji, te da pomoću raznih kuhinjskih gadgeta (ili restorana brze hrane) što prije dođemo do svojeg toplog obroka.

Nakon "pretis lonaca" i mikrovalnih pećnica, u kuhinje će nam stići novi aparat, uređaj pod nazivom Genie, za koji izraelska tvrtka koja ga proizvodi kaže da "predstavlja kompletno rješenje za kuhanje hrane koje podsjeća na replikator iz Star Treka".

Moramo reći da je to vrlo smjela tvrdnja, jer je gadget ipak malo "primitivniji" od sustava koji hrani kapetana Pickarda i ekipu.

Genie za kuhanje obroka koristi pripremljene "podove", odnosno zdjelice u kojima se nalaze prirodne namirnice koje su "suho zaleđene", te prema receptu koji izaberete na svojem pametnom telefonu, priprema obrok za samo 30 sekundi.

Moramo priznati da nam ovo djeluje ipak pomalo više nalik na nešto što služi za podgrijavanje konzervirane hrane, no Izraelci kažu da to nije tako, jer gadget doista kuha ili peče hranu, a prednost "podova" sa sastojcima je u tome što se u tom stanju namirnice mogu dugo čuvati, a kada vam Genie skuha jelo, imat ćete osjećaj kao da je skuhano od svježih sastojaka. U planu je također da Genie uči o vašim prehrambenim navikama, te da vam prilagođava prehranu dijetalnim ili nekim drugim programima.

Na ovoj poveznici možete pogledati "Genija" u akciji.

Izvor: GenieVezani sadržaji
Ključne riječi kuhanje replikator Genie
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->