Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Samopunjivi sklopivi e-bicikl
Članak
Objavljeno: 09.05.2015. 10:46

e-bicikl 

VIDEO: Samopunjivi sklopivi e-bicikl

Laganim pedaliranjem tijekom vožnje znatno ćete produžiti trajanje baterije.

VIDEO: Samopunjivi sklopivi e-bicikl

Na tržištu već postoje brojni električni bicikli koji imaju mogućnost dopunjavanja baterije pedaliranjem, regenerativnim kočenjem i vožnjom nizbrdo, pa The Self Charging Electric Bike koji se našao u ponudi Hammacher Schlemmera nije nešto pretjerano revolucionarno, ali nam se dopada zbog kompaktnosti malog prostora u koji su uspjeli upakirati sustav za dopunjavanje baterije okretanjem pedala.

Ukratko rečeno, ovdje se radi o e-biciklu bez lanca između pedala i stražnjeg kotača, umjesto kojeg je postavljen alternator koji pretvara mehaničku energiju u električnu kojom se puni litij-ionska baterija.

Na upravljaču bicikla nalazi se 2,5-inčni LED ekran koji vam omogućuje da sami izaberete otpor okretanja pedala, ubrzanje i brzinu do maksimalnih 26 km/h. Unutar okvira nalazi se senzorska kontrolna jedinica koja prati vašu brzinu i nagib terena, pa će vam automatski mijenjati brzine, ukoliko se recimo penjete uzbrdo ili spuštate niz njega, kako biste uvijek imali optimalni odnos pedaliranja i punjenja baterije. Pored toga, ovaj samopunjivi e-bicikl je vrlo praktičan, jer se može preklopiti, odnijeti u stan, ili spremiti u prtljažnik automobila.

Dakako, pojam "samopunjenja" je vrlo relativan, jer to ne znači da više nećete morati spajati bateriju bicikla na utičnicu, već će vam pedaliranje samo produžiti domet s 29 km na 45 km. No ako ste "uradi-sam" nadareni, možda možete napraviti neki stalak pomoću kojeg ćete ga moći pretvoriti u sobni i puniti bateriju dok ste kod kuće, pa ćete svoju ekološku svijest podići na višu razinu. 

Kao i kod svih drugih električnih bicikala koji su nam po nečemu bili zanimljivi, glavni problem je i kod ovog cijena, jer ćete The Self Charging Electric Bike morati platiti 3.800 dolara, odnosno 25.783 kn. 

Izvor: Hammacher Schlemmer

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->