Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Aston Martin radi pametni gliser
Članak
Objavljeno: 10.05.2015. 11:24

AM37 

VIDEO: Aston Martin radi pametni gliser

James Bond bi svojim Aston Martinom uskoro mogao sjeći valove.

VIDEO: Aston Martin radi pametni gliser

Britanski proizvođač luksuznih automobila Aston Martin, koji je nama najpoznatiji po automobilima Jamesa Bonda iz brojnih filmova o tajnom agentu 007, odlučio se udružiti s tvrtkom Quintessence Yachts, kako bi iduće godine na tržište doveli novi proizvod koji ovoga puta neće biti auto.

Naime, na nedavno održanom Aston Martinovom događanju u britanskoj tvornici i dizajnerskom studiju u Gaydonu, glavni dizajner Marek Reichman, predstavio je luksuzni gliser AM37, koji će krajem ove godine krenuti u proizvodnju.

Mada su na događanju pokazane samo slike koncepta ovog glisera, Marek i ekipa su odali ponešto podataka o njegovim značajkama.

Aston-Martin-AM37-3

Na tržištu će se naći dvije inačice glisera, standardni AM37, koji će moći postići maksimalnu brzinu od 50 čvorova (92,6 km/h), te će predstavljati luksuzni "gran turismo" brod od ugljičnih kompozitnih struktura i ručno šivane kože, te sportski AM37 koji će postizati 60 čvorova (111 km/h), što će ga činiti pogodnim za Bondove jurnjave u nekom od idućih filmskih nastavaka.

Reichman kaže da je gliser inspiriran dizajnom automobila "kakve svijet još nije vidio", a ručna izrada će ga učiniti dugovječnim i prekrasnim plovilom, pa kaže da ga možemo nazvati "dinamičnom skulpturom", pri čemu posebno ističe krmu koja podsjeća na stražnje krajeve modernih Aston Martin automobila.

Aston-Martin-AM37-4

Što se interijera tiče, kažu da će se u gliseru će se nalaziti "pametni sustavi", uključujući HD ekran osjetljiv na dodir, a plovilom će se moći upravljati gumbima, daljinskim upravljačem, pa čak i glasovnim komandama.

U gliseru će se nalaziti 2 stolca za kapetane, dok će ovalna klupa moći ugostiti 8 ljudi koje ćete povesti na krstarenje.

Prvi prototip Aston Martinovog glisera će biti porinut u more na Monaco Yacht Show sajmu u rujnu ove godine, te će predstavljati prvo od više plovila koje automobilistička tvrtka planira lansirati za novi nautički biznis.  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->