Nalazite se
  • Pop Tech
  • Električni Canoo auti će se moći dobiti samo na pretplatu
Članak
Objavljeno: 25.03.2019. 12:29

Canoo 

Električni Canoo auti će se moći dobiti samo na pretplatu

Tvrtka Canoo odlučila je prva ukinuti vlasnički model posjedovanja automobila.

Električni Canoo auti će se moći dobiti samo na pretplatu

Prije nekoliko godina razgovarali smo s Matom Rimcem o njegovoj viziji budućnosti autonomnih električnih automobila i zapamtili smo kako je rekao da osobni automobil više neće biti trajno vlasništvo korisnika, već će se iznajmljivati modelom pretplate. Tvrtka EVelozcity, koja je nedavno rebrandirana u Canoo i osnovana od strane tri bivša izvršna direktora BMW-a i dizajnera iz tvrtke Faraday Future, najavila je da će uskoro predstaviti koncept automobila za 2021. godinu koji će funkcionirati upravo prema tom modelu.

7865b3ed59b34d51ab975d3a0c4b752582db9831-2560x1160

Taj auto za koji su zasad objavili tek nekoliko skica koje ukazuju da će se proizvoditi u više oblika, od prostranog monovolumena pa do sportskog modela, nećete moći kupiti, već ćete ga iznajmljivati od Canooa, pri čemu ćete ga moći uzeti na mjesec dana, pa sve do 10 godina. "Mi želimo korisnicima pružiti mogućnost da ga isprobaju i vrate nakon dva mjeseca ako im ne odgovara, a za njega će plaćati godišnju naknadu, no u bilo kojem trenutku će moći prekinuti ugovor i platiti samo vrijeme korištenja", ističe Canoo.

Obzirom da tvrtka ima samo 350 zaposlenika, serijsku proizvodnju automobila će dodijeliti nekom od proizvođača automobila u SAD-u ili Kini s kojima još uvijek pregovara o ulasku u partnerstvo.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->