Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: AI zna koliko koje hrane bacate u smeće
Članak
Objavljeno: 24.03.2019. 12:52

Winnow Vision 

VIDEO: AI zna koliko koje hrane bacate u smeće

Pametna kanta za smeće koristi se već u restoranima IKEA-e s ciljem da se značajno smanji bacanje hrane.

VIDEO: AI zna koliko koje hrane bacate u smeće

Svake godine u svijetu se baci jedna trećina ukupno proizvedene hrane, dok istovremeno jedna devetina ljudi umre od gladi. Tvrtka Winnow Solutions želi se boriti protiv nepotrebnog bacanja hrane umjetnom inteligencijom, pa je razvila pametnu kantu za smeće sa sustavom Winnow Wision koji bilježi koju ste hranu i u kojim količinama bacili u nju.

Kanta posjeduje vagu koja prepoznaje težinu onoga što bacate, dok kamere snimaju otpadnu hranu, a umjetna inteligencija za prepoznavanje objekata koja se temelji na računalnom vidu nepogrešivo zna što je točno završilo u smeću, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Zahvaljujući pametnoj kanti za smeće, podaci o vrsti i količini bačene hrane pretvaraju se u izvještaje u kojima korisnici mogu vidjeti koliko je čega bačeno u smeće, ali i analizu koja će im reći koliko to košta, kao i koliko će naškoditi okolišu, odnosno koje količina CO2 će se stvoriti zbog vaše hrane koju ste bacili.

Pametne kante za smeće već se postavljaju u restorane IKEA-e, koja je partner Winnow Solutionsa, a njezini zaposlenici kažu da su se već počele značajno smanjivati količine bačene hrane. IKEA od ovoga želi napraviti i svojevrsno natjecanje, pa će kuhari u onim restoranima koji mjesečno bace najmanje hrane biti novčano nagrađeni. Svi kuhari koji su ovo isprobali kažu da je izvrsna ideja jer im omogućuje da svaki puta kad nešto bace na zaslonu vide koliko su novca bacili u smeće i koliku su štetu napravili okolišu. Winnow Solutions vjeruje da će njihova pametna kanta godišnje dovesti do smanjenja bačene hrane u vrijednosti od milijardu dolara.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Ikea smeće AI kanta Winnow Vision
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->