Nalazite se
  • Pop Tech
  • Organizatori predstavili robote za Olimpijske igre u Tokiju
Članak
Objavljeno: 17.03.2019. 13:10

Tokyo 2020 Robot Project 

Organizatori predstavili robote za Olimpijske igre u Tokiju

Roboti će služiti prvenstveno kao ispomoć invalidima, a nakon Olimpijade će pomagati starijoj japanskoj populaciji. 

Organizatori predstavili robote za Olimpijske igre u Tokiju

Organizacijski komitet Olipijskih i paraolimpijskih igara u Tokiju 2020. objavio je pokretanje svojeg novog projekta pod nazivom Tokyo 2020 Robot Project, koji bi trebao doprinijeti da Olimpijada u Tokiju bude zapamćena kao najinovativnije i tehnološki najsuperironije sportsko natjecanje na svijetu.
Vjerojatno vam je poznato da će se sportski prijenosi na Olimpijskim igara prenositi i na jednom od TV kanala nacionalne japanske televizije koji prvi u svijetu donosi 8K rezoluciju, kao i da će u olimpijskom selu sportaše i dužnosnike prevoziti autonomni taksiji bez vozača. 

20190315-02-02

Kako bi se tehnološki ispokorak Japanaca još više promovirao, na Olimijskim igrama će se pojaviti HSR i DSR roboti (Human Support Robot i Delivery Support Robot), koje je razvila Toyota. Roboti će pomagati posjetiteljima, posebice onima u invalidskim kolicima, donositi im hranu i piće, dovoditi ih do njihovih mjesta na borilištima te pružati sve informacije o natjecanjima. 

20190315-02-03

Organizatori kažu da će uskoro predstaviti i druge robote koji će imati dodatne zadaće, a robotska tehnologija bi trebala dovesti do veće sigurnosti i udobnosti posjetitelja Olimpijskih igara, no kasnije će se naći i u svakidašnjem životu japanskih građana, posebice kod starije populacije kojoj će služiti kao ispomoć.

20190315-02-04

 
U posljednje vrijeme kruže priče da će tehnološku superiornost Olimpijskih igara u Tokiju zaokružiti i paljenje baklje na neki dosad neviđeni način, pa se u glasinama spominje da bi olimpijski plamen mogao zapaliti neki poznati japanski sportaš kojeg će na stadion dovesti personalni autonomni dron.

Osobni dron
Vezani sadržaji
Ključne riječi Tokio roboti Toyota Olimpijske igre
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->