Nalazite se
  • Pop Tech
  • Black Hornet 3 stigao u američku vojsku
Članak
Objavljeno: 10.06.2018. 11:03

Nano dron 

Black Hornet 3 stigao u američku vojsku

Treća inačica malog Black Hornet drona ulazi u operativne jedinice vojske SAD-a.

Black Hornet 3 stigao u američku vojsku

Tvrtka FLIR objavila je kako je sklopila ugovor vrijedan 2,5 milijuna dolara, po kojem će jedinice američke vojske opremiti svojom trećom inačicom Black Hornet nano drona za osobni nadzor.

Najmanja bespilotna nadzorna letjelica na svijetu ima mogućnost leta u područjima koja nisu pokrivena GPS signalom te omogućuje vojniku da brzo i lako izvrši zračni nadzor područja u kojem se nalazi kako bi izbjegao neugodna iznenađenja i zasjede. U posljednjih 7 godina  Black Hornet PRS je testiralo više od 30 zemalja, a najnovija inačica Black Hornet 3 sada ulazi u operativu vojnih jedinica SAD-a.

Black-Hornet

Usprkos težine od samo 32 grama, Black Hornet 3 ima dolet do 3 km pri brzinama većim od 21 km/h, a u njega su ugrađena napredna FLIRLepton termalna mikrokamera i video senzor. Pored toga kažu da dizajn uključuje i poboljšani enkriptirani sustav za digitalnu razmjenu podataka koji omogućuje glatku komunikaciju i video izvan vidnog područja vojnika, kao i u zatvorenim prostorima.

Pored toga Black Hornet 3 je integriran u ATAK sustav (Android Tactical Assault Kit) koji je razvila vojska kako bi omogućila bežični „vojni Internet“ na bojišnicama i distribuciju informacija svima u mreži.    

Vezani sadržaji
Ključne riječi kamera dron FLIR Black Hornet 3
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam