Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Glazbena kutija novog doba
Članak
Objavljeno: 07.06.2018. 16:18

Computex 2018 

VIDEO: Glazbena kutija novog doba

Glazba koja dolazi iz kutije je i dalje analogna, no njom se upravlja digitalno.

VIDEO: Glazbena kutija novog doba

Tajvanska tvrtka Tevofy Technology na Computexu je demonstrirala svoju glazbenu kutiju pod nazivom Muro Box (ili Music Robot Box).

Klasične glazbene kutije posjeduju cilindar s iglicama koje tijekom okretanja zapinju u metalni "češalj" koji vibracijama stvara zvukove. Kod svake glazbene kutije ograničeni ste veličinom cilindra i zarezima na češlju, pa će vam svirati samo onu melodiju koja je na taj način "programirana". Tajvanska tvrtka se nije željela odreći analognog zvuka kakav stvaraju klasične glazbene kutije, ali je cilindar zamijenila s nekoliko računalno upravljanih prstenova. Svaki prsten ima različit broj "iglica" i može se vrtjeti različitom brzinom, što omogućuje sviranje do 4 tona u sekundi.

Muro Box

Pored toga više niste ograničeno veličinom cilindra, obzirom da se prstenovi vrte i mogu odsvirati što god želite. Muro Box koristi pravi metalni "češalj" kako bi zvuk bio doista analogan, no putem aplikacije na svojem telefonu možete glazbenoj kutiji zadati da svira što god se nalazi u njezinoj bazi. Pored toga, možete importirati i MIDI datoteke, a u aplikaciji se nalazi i kompozitor pa možete stvarati vlastite pjesme. Ovo će vjerojatno biti zanimljivo jednom manjem segmentu potrošačkog tržišta, no cijena od 167 dolara nije pretjerana, pa možda i netko od nas ovo nabavi da mu na starinski način svira budnice poput Raining Blood.

Kako Muro Box radi i svira možete pogledati u ovom videu.

 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam