Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Izrael testira robotsku leteću hitnu pomoć
Članak
Objavljeno: 27.05.2018. 13:06

Urban Aeronautics 

VIDEO: Izrael testira robotsku leteću hitnu pomoć

Robotsko leteće vozilo Cormorant dizajnirano je za prijevoz ljudi ili opreme bez pilota.

VIDEO: Izrael testira robotsku leteću hitnu pomoć

Izraelska tvrtka Tactical Robotics koja se nalazi u sklopu tvrtke Urban Aeronautics Ltd, održala je prvu prezentaciju svojeg letećeg robota za hitni medicinski prijevoz predstavnicima Izraelskih obrambenih snaga IDF, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Test se održao na uzletištu Megiddo u Galileji i sastojao se od uzlijetanja Cormorant drona s teretom, izvođenja unaprijed definiranog leta na specijalno mjesto dostave, iskrcavanje tereta te utovar specijalne medicinske ljudske "dummy" lutke koja je simulirala pacijenta, odnosno ranjenika kojeg treba prevesti u bolnicu, kao što se vidi u ovom videu.

Tijekom leta monitor koji je na lutku postavio šef kirurgije IDF-a slao je vitalne informacije o pacijentu zemaljskoj posadi, a u letjelici se nalazila i video kamera, te monitor, kako bi se simulirala video veza između liječnika i ranjenika. Osim utovara žrtve i iskrcaja tereta, čitava misija je izvedena potpuno autonomno.

image5_cr

Demonstracija je potvrdila sposobnost Cormoranta da se koristi u dvostrukoj ulozi, za autonomni leteći transport tereta i evakuaciju ranjenika s bojišnice po čemu predstavlja jedinstveno vozilo u domeni bespilotnih letjelica. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam