Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Pristojna LED komunikacija u autu
Članak
Objavljeno: 07.06.2018. 11:34

Computex 2018 

VIDEO: Pristojna LED komunikacija u autu

Poruke i emotikone možete slati glasom na gadget pričvršćen na stražnje staklo.

VIDEO: Pristojna LED komunikacija u autu

Na Computexu 2018 moglo se vidjeti i isprobati LED zaslon pod nazivom CarWink koji je izumio tajvanski inženjer Wei Cheng Chou. Projekt je prošle godine postavljen u sustav crowdfundinga na Kickstarteru gdje je skupio više od 100.000 dolara. U međuvremenu je osvojio i nekoliko nagrada za dizajn, pa ga je Chou odlučio donijeti na Computex kako bi zainteresirao potencijalne partnere.

CarWink dolazi u obliku lopte koja se otvara i potom pričvršćuje na stražnji vjetrobran automobila. Jedna polovica lopte predstavlja LED zaslon, dok druga sadrži baterijski punjivi sustav i sunčeve ćelije.

carwink 2

Uz pomoć aplikacije za pametni telefon na tom zaslonu možete prikazivati poruke i emotikone za vozače koji se voze iza vas, a njih aktivirate glasovnim komandama, kao što to možete vidjeti u ovom videu.

Mada nam je prvo na pamet palo da će ljudi ovaj gadget najviše koristiti za upućivanje ružnihriječi i emotikona sa srednjim prstom, Choi tvrdi navodi da takvih negativnih stvari nema u ponudi, što znači da ćete moći odabrati samo poruke poput "hvala", "trebam pomoć", "uspori malo", "nesreća ispred", kao i emotikone koji označavaju samo slične informativne i pristojne poruke, a svaki pokušaj unošenja neprikladnih sadržaja će se blokirati.  

CarWink se preko Kickstartera može naručiti za 92 dolara, dok će mu u dućanima cijena iznositi 120 dolara.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam