Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.09.2021. 13:13

Unicode Consortium 

Stižu emotikoni trudnog muškarca i trudne osobe

Unicode je odobrio listu 37 novih emotikona koji će nam uskoro stići na sve platforme i servise.

Stižu emotikoni trudnog muškarca i trudne osobe

Neprofitna organizacija Unicode Consortium koja postavlja standarde za razmjenu podataka usmjerenih na prikaz slova na način neovisan o jeziku, računalnom programu ili računalnoj platformi, potvrdila je dolazak novih 37 emotikona koje će Google, Facebook, Microsoft i druge internetske tvrtke do sredine 2022. godine uvrstiti na svoje servise i platforme.

Među novim emotikonima nalaze se i dva pomalo kontroverzna, trudni muškarac i trudna osoba koje ćete uskoro moći slati i u svojim porukama mailom, Whatsappom ili objavljivati u postovima na društvenim mrežama.

Ideja da se emotikon trudne žene zamijeni trudnom osobom dolazi od Britanskog medicinskog društva, koje je 2017. godine započelo s promoviranjem priznanja transrodnih osoba kroz komunikacijske platforme.

pregnant-man-emoji-emojipedia-emoji-14-september-2021

Odmah nakon objave Unicodea o novim emotikonima, na Twitteru su počele žestoke rasprave o trudnim muškarcima i trudnim osobama. Dio korisnika u tome ne vidi ništa čudno i podržava ih, dio smatra da je to uvreda prema ženama, jer do sada osim u filmovima niti jedan muškarac nije bio trudan, dok se treći pitaju koji je smisao svega toga jer ne vide da će emotikoni trudnih muškaraca ikako pomoći u borbi protiv netolerancije prema transrodnim i ne-binarnih osoba.  

"Novi 'trudni' emotikoni mogu se koristiti za predstavljanje trans muškaraca, ne-binarnih osoba ili žena s kratkom kosom, iako, naravno, njihova upotreba nije ograničena na ove skupine", navodi Unicode u svojem priopćenju.

Što vi mislite o emotikonima trudnih muškaraca i hoćete li ih i kako koristiti možete nam reći u svojim komentarima na našoj Facebook stranici.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->