Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • YouTube uklonio milijun videa s COVID 19 dezinformacijama
Članak
Objavljeno: 26.08.2021. 15:18

YouTube 

YouTube uklonio milijun videa s COVID 19 dezinformacijama

Popularna video platforma od veljače 2020. godine do danas je izbrisala više od milijun filmova s dezinformacijama o koronavirusu.

YouTube uklonio milijun videa s COVID 19 dezinformacijama

YouTubeov direktor proizvoda Neal Mahon, objavio je podatak da je poznata video platforma od veljače 20020. godine do danas izbrisala više od milijun videa s dezinformacijama o COVID-19.

Mahon ujedno tvrdi da dezinformacije i "loši sadržaji" poput neprimjerenih videa o holokaustu, Covidu i zabijanju zrakoplova u WTC (9-11), čine sićušan postotak od milijardi filmova na YouTubeu, a samo oko 0,15 do 0,18 posto gledanja otpada na sadržaje koji krše pravila platforme.

"U svakom kvartalu YouTube ukloni gotovo 10 milijuna videa, a većina njih se ne pogleda više od 10 puta", navodi Mahon koji smatra da YouTubeovi algoritmi i ljudi koji se bave kontrolom sadržaja jako brzo detektiraju neprimjerene filmove i reagiraju vrlo promptno.

Ako ste kojim slučajem primijetili da neki neprimjereni filmići na Youtubeu nisu obrisani, voljeli bismo da nam to kažete u svojim komentarima na našoj Facebook stranici.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->