Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Kinezi žele sudski zabraniti proizvodnju iPhonea 13
Članak
Objavljeno: 09.09.2021. 09:30

Sudska tužba 

Kinezi žele sudski zabraniti proizvodnju iPhonea 13

Kineska tvrtka za umjetnu inteligenciju tvrdi da je Apple ukrao njezin patent za chat robota.

Kinezi žele sudski zabraniti proizvodnju iPhonea 13

U trenutku kada se Apple sprema lansirati svoj novi iPhone (13?), kineska tvrtka za umjetnu inteligenciju Xiao-i, službeno poznata kao Shanghai Zhizhen Network Technology Co, podnijela je sudsku tužbu kojom želi zaustaviti produkciju novog telefona prije nego što krene u prodaju.

Xiao-i tvrdi da je Apple bez dozvole koristio njegov patent za chat robota koji se našao u digitalnoj asistentici Siri pa stoga želi da sud zabrani Appleu prodaju iPhoneova, iPadova i drugih uređaja u koje je integrirana Siri u Kini.

Prema pisanju nekih kineskih medija, Apple se za razliku od prijašnjih sličnih slučajeva ne želi boriti na sudu osporavanjem tvrdnje tvrtke Xiao-i, već je spreman na nagodbu, no tu vijest je odmah demantirao.

"Razočarani smo što je Xiao-i Robot podnio još jednu tužbu. Radujemo se što ćemo iznijeti činjenice sudu i nastavit ćemo se fokusirati na isporuku najboljih proizvoda i usluga u svijetu svojim klijentima ”, navodi se u priopćenju Applea koje prenosi South China Morning Post.

Teško je vjerovati da Xiao-i može postići na sudu ono što nisu uspjele brojne tvrtke u prošlosti s kojima je Apple vodio pravne bitke, no ekipi iz Cupertina se sigurno ne bi dopalo kada bi izgubio jedno tako veliko tržište kao što je Kina.

Vezani sadržaji
Ključne riječi tužba Apple patent Siri iPhone 13 Xiao-i
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->