Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Pentagon predstavlja tajni projekt orbitalnog oružja
Članak
Objavljeno: 31.08.2021. 09:54

Militarizacija Svemira 

Pentagon predstavlja tajni projekt orbitalnog oružja

Kako se čini, američki Space Force je u orbitu Zemlje već postavio oružje koje Kineze i Ruse čini vrlo nervoznima.

Pentagon predstavlja tajni projekt orbitalnog oružja

Kada je prije dvije godine SAD predstavio novi rod vojske pod nazivom Space Force, bilo je jasno da nam usprkos svim mirovnim sporazumima i rezolucijama Ujedinjenih naroda definitivno slijedi militarizacija svemira, a samo oni naivni su mislili da će se to svesti na paradiranje i postavljanje vojnih satelita za nadzor i špijunažu u orbitu Zemlje.

Sada je definitivno potvrđeno da Pentagon u orbiti Zemlje ima oružje, a prema pisanju Breaking Defensea, general John Hyten ovih će dana na konferenciji 2021 Space Symposium deklasificirati tajni program svemirskog oružja.

To javno predstavljanje specijalnog programa predstavljat će najveću promociju Space Forcea, kojom će se svijetu poručiti da ne samo što Pentagon posjeduje svemirsku vojsku, već ima i oružje u orbiti.

Na svu sreću, u ovom trenutku se ne radi o nekakvoj "Zvijezdi smrti" ili svemirskoj postaji za lansiranje nuklearnih projektila, već o protusatelitskom oružju.

Takvi oružani sustavi nisu novost, jer je više nacija već demonstriralo sposobnost uništavanja neprijateljskih satelita za nadzor, špijunažu i upravljanje bojišnicama raketama sa Zemlje, dok je Sovjetski Savez 1970-ih već imao veliki top za uništavanje satelita na svemirskoj postaji i testirao pucanje u orbiti, a u istom desetljeću SAD je započeo s razvojem svojeg antisatelitskog oružja.

Drugim riječima, priznanje Pentagona da u svemiru posjeduje protusatelitsko oružje neće previše iznenaditi druge nacije, no ovo će biti prvi puta da se to otkriva javnosti, a Kina, Rusija i druge zemlje sa sposobnostima svemirskih lansiranja također bi mogle objaviti djelić informacija o svojim svemirskim oružjima kako bi pokazale SAD-u da ni u tome nije nadmoćniji od njih.

Ovaj potez Pentagona mnogi tumače kao nastojanje da se ublaži podvijanje repa u Afganistanu, koje mnogi doživljavaju kao veliku sramotu za SAD, ravnu "bežaniji" iz Vijetnama.   

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->