Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Tesla mora dijeliti autopilotske podatke s agencijom NHTSA
Članak
Objavljeno: 02.09.2021. 10:51

Tesla 

Tesla mora dijeliti autopilotske podatke s agencijom NHTSA

Američka agencija za sigurnost prometa naredila je Muskovoj tvrtki da joj preda sve podatke autopilota kojima raspolaže.

Tesla mora dijeliti autopilotske podatke s agencijom NHTSA

Tesla je od američke agencija za sigurnost prometa National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) dobio naredbu da joj do 22. listopada ove godine dostavi sve detaljne podatke o sustavima autopilota, jer će u protivnom morati platiti kaznu od 115 milijuna dolara, piše New York Times.

U kolovozu je NHTSA objavio da istražuje incidente u kojima su se Teslina vozila s aktiviranim autopilotom zabila u parkirana vozila hitne pomoći s treperećim svjetlima. Agencija je izvorno navela 11 takvih nesreća, što je rezultiralo sa 17 ozljeda i jednom smrću od 2018. godine, a 12. incident dogodio se prošle subote.

U nalogu poslanom Tesli, NHTSA traži da joj se dostave detaljne informacije o tome kako pomoć u vožnji funkcionira, kako tehnologija osigurava da vozači prate zbivanja na cesti, te postoje li neka ograničenja o mjestima na kojima se autopilotski sustavi ne bi smjeli koristiti.

Federalna agencija već duže vrijeme kritizira Teslu zbog neodgovarajućih sigurnosnih mjera koje bi trebale osigurati da vozač drži ruke na volanu i oči na cesti.

Osim autopilotskih podataka NHTSA traži i informacije o tome koliko vozila Tesla prodaje u SAD-u i želi znati za svaki slučaj u kojem je autopilotski sustav bio uključen u sudske procese i odštetne zahtjeve. Također želi dobiti i podatke o svim pritužbama Teslinih korisnika na sustave pomoći u vožnji.Vezani sadržaji
Ključne riječi Tesla Autopilot NHTSA
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->