Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Policija u Sjevernoj Dakoti dobiva naoružane dronove
Članak
Objavljeno: 27.08.2015. 14:39

Naoružani dronovi 

Policija u Sjevernoj Dakoti dobiva naoružane dronove

Prema novom zakonu, dronovi mogu biti naoružani svim vrstama oružja, ali samo onim nesmrtonosnim.

Policija u Sjevernoj Dakoti dobiva naoružane dronove

Policajci u američkoj saveznoj državi Sjevernoj Dakoti, od sada će svoje nadzorne dronove moći naoružavati, te koristiti za obuzdavanje kriminalaca, smirivanje uličnih prosvjeda, te kao ispomoć pri uhićivanju osumnjičenika.

To je rezultat amandmana zakona pod nazivom "House Bill 1328", čija je osnovna namjena zapravo bila ograničavanje uporabe dronova za policijske svrhe.

Zahvaljujući lobistima koji su željeli dopuniti zakon, izglasan je amandman koji omogućuje policiji da dronove naoružava svim vrstama oružja, pod uvjetom da je "nesmrtonosno".

Drugim riječima, ovo znači da bi male policijske bespilotne letjelice, uskoro mogle dobiti tasere, lansere granata sa suzavcem, pa čak i vatreno oružje koje ispucava gumene metke, obzirom da ti sustavi spadaju u navedenu kategoriju nesmrtonosnog oružja.

Na taj način je zakon, čija je ideja bila ograničavanje uporabe oružja od strane policijaca koji su samo tijekom prošle godine ubili 774 Amerikanca, modificiran samo na taj način da onemogući postavljanje smrtonosnog oružja na dronove, a ne da u potpunosti zabrani korištenje naoružanih bespilotnih letjelica. 

Aktivisti za ljudska prava odmah su se pobunili protiv ovog amandmana, jer smatraju kako će omogućiti policiji da u budućnosti bude još brutalnija nego što je sada, pa bi dronovi zapravo mogli izazvati eskalacije nasilja među građanima.  

Izvor: Daily BeastVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->