Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • WikiLeaks dodao 276K Sonyevih procurjelih dokumenata
Članak
Objavljeno: 19.06.2015. 11:57

Osvježili bazu 

WikiLeaks dodao 276K Sonyevih procurjelih dokumenata

Katalogizirana još jedna jedna ogromna količina Sonyevih dokumenata koje su pokrali hakeri grupe Guardians of Peace.

WikiLeaks dodao 276K Sonyevih procurjelih dokumenata

WikiLeaks je javnosti omogućio uvid u novi ogromni paket procurjelih dokumenata Sonya, koji se sastoji od čak 276.394 datoteka koje se mogu pretraživati. Nakon što je u travnju ove godine u svoju bazu za pretraživanje ubacio interne Sonyeve e-mailove, povjerljive poslovne podatke, informacije o novim projektima, osobne podatke zaposlenika, podatke o razlikama u honorarima između crnaca, bijelaca, žena i muškaraca, WikiLeaks osvježava bazu s čak 276.394 nova dokumenta, koji uključuju kalendare, planove za evente, te financijske izvještaje o troškovima.

Valja naglasiti da su svi ti dokumenti već bili objavljeni online od studenog 2014., od strane sjevernokorejske hakerske grupe Guardians of Peace, što znači da ih je WikiLeaks sada samo "katalogizirao" i omogućio jednostavnijim za pretraživanje, pa stoga postoji mala mogućnost da se nađe pod udarom tužbi od strane Sonyevog odvjetničkog tima, koji još od prvog slučaja iz prošle godine istražuje što može poduzeti protiv najvećeg svjetskog "zviždačkog servisa", no ništa konkretno ne poduzima. 

Sony za sada ne želi ni komentirati ovo najnovije osvježenje baze WikiLeaksa povjerljivim datotekama iz svojeg poslovanja. 

Izvor: WikiLeaks [Twitter]

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->