Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.07.2015. 14:33

DJI Phantom 3 

Drone spasio djecu od utapanja

Vatrogasci Mechanic Fallsa prvi su puta primjenili drone letjelicu u jednoj akciji spašavanja.

Drone spasio djecu od utapanja

Tijekom ovog tjedna, jedan 12-godišnjak i 18-godišnjak ostali su zarobljeni na stijeni usred brze rijeke nakon što im se prevrnuo čamac. Ubrzo su na obalu rijeke stigli vatrogasci, koji su započeli akciju spašavanja čamcem koji je bio spojen užetom s obje strane obale. Prije nego što su im krenuli u pomoć, vatrogasci su otkrili da jedan od njih ima pojas za spašavanje, a drugi ne, pa se nisu usudili krenuti u akciju dok obojica ne budu osigurana pojasevima.

Phantom-3

Stoga su im odlučili pomoći DJI Phantom 3 drone letjelicom kojom je upravljao vatrogasac Frank Roma. Obzirom da drone nije mogao nositi težinu pojasa za spašavanje, Roma je droneom unesrećenima dostavio tanko uže kojim su si potom povukli pojas za spašavanje s obale. Nakon toga, vatrogasci su čamcem krenuli u akciju i spasili dječake. 

Mada ovo nije nikakve velika senzacija, jer je drone imao znatno manju ulogu u spašavanju u odnosu na spasilački tim, drago nam je napokon o droneovima čuti jednu vijest koja se odnosi na nešto korisno i pozitivno. 

Izvor: Auburn Fire Department [Facebook]Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->